Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Конструктивен обзор по значими въпроси за политика,общество,светски новини, развлечение,образование,медии,спорт
Автор: ekspertenkolektivz Категория: Други
Прочетен: 72492 Постинги: 16 Коментари: 57
Постинги в блога от Януари, 2012 г.
Напоследък все по-често си задавам въпроса имат ли едно сносно ниво работещите в прехвалените ни телевизии. Мисля си, че би трябвало да са достатъчно интелигентни, защото почти винаги са избирани с конкурс или заради качествата си са предпочетени пред много други възможни кандидати. Знаем и за Великото преселение на народите, което се получава отскоро на лица от една телевизия към друга. Вече им изпуснахме края- чудим се коя телевизия гледаме, като видим познато лице. Освен това и доколкото знам самите ръководни кадри са специално предпочетени пред други, за интелигентните си решение и управленски опит. Явно в телевизиите имаме качествена извадка. Да, но често това, което виждаме подсказва съвсем други изводи. За Nova TV наскоро видяхме едно голямо напускане от водещи, ръководители, обикновени служители. Явно там нещо скърца, а може да не е така и това да са правилните решения. Ние не разбираме толкова! Що се отнася до bTV и там нещата са странни.  bTV все повече прилича на добре фризирана, пасивна, не рискуваща телевизия, която дори се въздържа да направи празнична новогодишна програма. Виждаме непрекъснато някакви имитации на репортажи или странни формулировки като "интересните хора избягали от затвора". Повече по този въпрос и вдъхновение за тази публикация открих в тази статия за--> bTV репортерите. Следователно интелектът на работещите в телевизиите е спорен, освен ако нещата не са се променили дотолкова, че ние само си мислим, че разбираме какво се случва. Възможно е вече като роководители на телевизиите да се вземат не толкова богати като интелект хора, гъвкави, образовани и духовни, а хипер практични. Ще рече, вземат се само онези, които не се интересуват от нищо друго в продукциите, освен дали увеличава чистата гледаемост. А същите подбират телевизионните лица, само по критерия доколко постоянно увеличават печалбите. Възможно е вече самите лица в телевизиите да са все повече изпразнени от съдържание маски, които просто задоволяват някакви типажни нужди, някакви бутони за настроение или представи за авторитетност и нищо друго. Възможно е вече да нямаме пред себе си хора, а просто съчинени личности, деформирани от калъпи изпълнители. Затова и те, когато не четат написан текст може да излизат от релси, да правят странни грешки, да не схващат някои несъответствия и т.н. Предполагам че греша. То какво ли разбирам аз!
Категория: Други
Прочетен: 1285 Коментари: 0 Гласове: 2
Парадоксално, но в своя конкурс "Умна и красива" по bTV красив и умен е единствено той. Изборът на дами е много странен, а интелектът, който показват момичетата, ги представя като всичко друго, но не и като умни. Явно Слави ни показва, че няма достойна за него или че не се жени, защото жените са такива каквито виждаме на конкурса. Сякаш ни казва, ето срещам или много красиви или много умни, но и умна и красива, сами виждате- няма. И наистина, като гледаме избора на екипа на Слави за българки, започваме малко да се срамуваме от българките, както казват от един сайт за televizia . Дали обаче проблемът не е в самите избиращи и техните критерии? Може би самата форма на конкурса предполага да идват по-млади момичета, с телевизионно самочувствие, но малък опит и адекватност. Интересно е обаче, че явно и красивите българки са се свършили. Това е субективен въпрос, но струвами се, тези момичета, които са попаднали в конкурса, не се отличават много от тълпата. Все пак, ние наистина смятаме българката за интересна на външен вид. Дали фактът, че в "Умна и красива" няма достатъчно момичета, които да хващат окото, не означава, че нивото на кандидатсващите в конкурсите на Слави пада главоломно с всеки нов конкурс? Това може да ни разкрие нещо и за промяната в потока от зрителите, които все още обръщат внимание н "Шоуто на Слави". Може и нищо да не ни разкрива за зрителите, защото шоуто, така или иначе, има един индекс на авторитет, който блазни склонните да се впускат в авантюри, като тази да кандидатстват за конкурс на "Шоуто на Слави" и то в "Умна и красива". Все пак, последното предположение не е вдъхновяващо, но е по-успокоително за нивото на българките.






Категория: Други
Прочетен: 3035 Коментари: 2 Гласове: 5
На 7 януари (7.01) празнуват именниците Иван, Иванка и свързаните им имена, чества се Ивановден! По случай празника Маг Виталий се съгласи да каже няколко думи за това име, за този имен ден.   
 -Иван е най-разпространеното име в целия християнски свят, като то, заедно с неговите производни е най-разпространеното име и в България. На Ивановден - 7.01 празнуват своето име най-много българи. Това име е много разпространено чрез местни преводи и сред нехристиянските народи- сред японци, евреи, араби и въобще по целия свят. Може да се каже, че това име управлява света. Името носят над 23 папи и европейски крале. Най-известните му форми са Жан, Хуан, Ян, Ивана, Йохан, Йоанис, Джон, Джоан, Йован, Джовани и т.н. Самото име е еврейско и означава „Смиляване Господне“. Името е носено от Кръстителя на бога- Йоан Предтеча и от Апостол Йоан, считан за автор на едно от четирите Евангелия, откъдето е и огромната значимост на името Иван и Ивановден в християнския свят.  Постепенно името Иван се разпространява по всички посоки на света, следвайки разпространението на християнството и еврейското разселване. Българският вариант на името Иван е форма на славянския превод като Йоан, което пък означава „Благодат Божия“.  Иван е наистина особено и важно име за човеците. Хората, които празнуват на Ивановден и се именуват така, наистина носят на останалите хора някаква божия милост и благодат, с която постоянно променят света около себе си. В хората с името Иван и подобните му форми има свещена мекост и благонамереност, която се разлива към ближните им и непознатите. Счита се, че самите кръстители на децата, било те родителите или други близки, които дават това име, го правят по божие внушение. Тези, които дават името Иван на децата си, го правят защото усещат родова нужда, тук, в този момент, за рода да живее един нов Иван. Счита се, че в мига, в който те търсят име за своето дете, ако се наложи това на Иван, то кръстителя е усетил духовната нужда да бъдат подпомогнати близките му от силата, която може да лежи в един човек с името Иван. Това име съдържа не само благотворно влияние, но то носи на личността и една особена сила и авторитет за налагане на доброто и за преодоляване на трудностите в живота. Това име и хората, които са се слели с неговата енергия, стават символ на възможностите на Доброто да контролира и побеждава доброто. Затова Иван е и едно от най-свещените имена в историята. Честит Ивановден!
Източник
Kluki.info  Саматата статия за Ивановден

Категория: Новини
Прочетен: 4072 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 06.01.2012 09:35
Търсене

За този блог
Автор: ekspertenkolektivz
Категория: Други
Прочетен: 72492
Постинги: 16
Коментари: 57
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Януари, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031