Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 12:48 - Портфолиото, ако ви е нужно и на вас!
Автор: ekspertenkolektivz Категория: Бизнес   
Прочетен: 2599 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.10.2011 19:01


На мен, както и на вас предполагам, ми се иска да си направя портфолио. Разбира се, качествено и да ми е под ръка, за да може при всеки позив на съдбата, наречена "работодател" да изпратя услужливо подготвения линк. Защо не и ако трябва да представим своите проекти или фирма пак да имаме на разположение свое портфолио, презентация. Накрая, защо не, ако трябва да представим просто себе си, без никакви други меркантилни странични цели, да имаме отново тази възможност. Всъщност, не съм точен в понятието, защото повечето работим не от меркантилност, а заради изискванията на съществуването, но да не се отклоняваме.

Търсейки възможности и отхвърляйки ги една по една, без да ми мигне окото, забелязах, че губя надежда. В този момент попаднах на нещо родно и то доста удобно. Оказа се, че това да имаш онлайн списание е един от най-лесните начини да си направиш презентация или портфолио.
Подходих с безброй опасения, но първото ми опасение падна, когато разбрах, че всичко е напълно безплатно и не се изискват там някакви си гаранции, колегиални общности, споделяне на собствения кръг от приятели и т.н. Нямаше никакви уловки. Скоро след това разбрах, че това да си направя портфолио ми спестява и необходимостта от поддържането на сайт, със всички разходи и нерви свързани с това.

Дойде време за най-тежкия тест, този доколко вътре мога да оформя нещо, според своите изисквания или поне на максимално приближение до моите си изисквания. Приятна изненада! Резултатът се оказа доста по-добър от други предложения. Аранжирах и направих свое портфолио, а после и направо си оформих и презентация-медия. Не беше проблем, ако от мен някой поиска нещо по-стандартно, да премина и към такъв вид. В портфолиото си успявам да прилагам текстове, видео клипчета от популярните за това сайтове, изображения, снимки...
За информация, в платформата се навигира чрез стоящия вдясно навигационен панел: Напред, Назад, Профил, Начало /разбирай Корица/ и т.н.. На профилната страница си има и бутони за редактиране на профил, редактиране на страниците, както и Съдържание, където всички заинтересовани, както казваше дядо ми канцеларист, могат да видят темите ви.
В допълнение системата има качествата на социална мрежа, което позволява да общувате и да имате бърз достъп до максимално голяма публика.

Не са за пропускане и неща като това, че не сте ограничени да ползвате едно IP, за да си направите няколко профила, да кажем за да поддържате няколко типа портфолио. Аз лично държа на това да не ме ограничава някой да ползвам псевдоним, да не си развявам пред администратори на сайтове, за щяло и не щяло, името си, а тук това да запазя анонимност и няколко псевдоними ми беше гарантирано. Никой не ми иска данни, които не ми се иска да дам, не ме кара да споделям всичко за приятелите си, да ги идентифицирам или да ги приканвам непрекъснато. Важно е, че не ме спъват да изляза бързо от сайта и мога, когато си поискам да си изтрия, забележете, без следа, профила си. Хареса ми и че мога да си направя лично списание, което да ползвам вече за приятелски контакти или за лично самочувствие. На този етап отбелязвам, в търсене на недостатъците, че бидейки нов, сайтът не може да разгърне възможностите си да ви предложи огромна публика, но всъщност специално аз търся перспективата и това просто да имам възможности да направя качествено портфолио, без особени вложения. Основното предимство обаче е безспорно- направих си уеб списание, което има всички възможности да бъде основа за всяка бъдеща моя презентация и което ми даде шанс да притежавам поливариативно портфолио. В крайна сметка, дори да се откажа от стремежите си да представям портфолио, ми остава опцията просто да поддържам един свой онлайн дневник.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekspertenkolektivz
Категория: Други
Прочетен: 72405
Постинги: 16
Коментари: 57
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930