Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2011 09:50 - Социалните мрежи- тайните им ограничения!
Автор: ekspertenkolektivz Категория: Други   
Прочетен: 12280 Коментари: 44 Гласове:
7

Последна промяна: 25.10.2011 19:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Големите социални мрежи се ограничават до тази форма, която ни е на нивото- споделяне, размяна на снимчици и “пет приказки”, защото само така ще спечелят от нас и ще ни спечелят за себе си. Мнозинството се плаши дори от блоговете. Много писане, много четене- ужас! Следователно, световен успех с нещо различно от социално споделяне не се печели. Така всички вече са ни убедили, че социална мрежа означава “споделяне”. На нас ни се иска ако можеше да бъде дневник или дори лично онлайн списание, но...

Предлагаме ви презентация на ограниченията в традиционните, световно известни социални мрежи.  Най-общо казано те са се вкопчили в споделянето, което считат, че явно изчерпва смисъла на понятието “социална мрежа”.

Myspace. Ако някой е позабравил тази мрежа, припомняме, че тя доскоро беше лидер и че по идеята си тя всъщност е по-смислената социална мрежа сред големите си конкуренти.  Myspace обаче не може да се възползва от това, защото бавно се самоубива. Майспейс е едно чекмедже на съдържание, в което ти остава само да прехвърлиш, да изсипеш съдържание, но по скучния и до болка познат блогов модел. Мрежата има опции за промяна на потребителския дизайн, всъщност обаче това е само имитация на възможности и потребителя се чувства в коловози. За да се предпазят от упадък те започват да се профилират, превръщат се в мрежа за музика, клипове, опипват почвата и с филми. Ориентацията им става най-младата аудитория, привличането на звезди. Като цяло от там обаче все повече лъха на кич и разхвърляност.

Twitter /ако изключим Linkedin, която е задължена да бъде такава / е най-сдържаната, излъчваща достойнство социална мрежа в момента. Тя представя дадено лице в лайф емисия, представя го на живо, но в някакво подобие на СМС формата. Туитър обаче е убийствено беден и скоро ще се осъзнае като ненужен. Гугъл+ ще направи необходимото това да стане явно и вече е започнал от “следването”. Сходството Туитър с Фейсбук в някои елементи е голямо. И тук общуваш и се свързваш актуално, а контактите изтичат и са бързи и безплътни. Туитър и Фейсбук са като водопровод- всичко безследно изтича надолу, прозрачно, разредено, повърхностно, без истинско отношение към самите нас и без да създава гордост. Не се стимулира никакво самоусъвършенстване или сериозно, цялостно отношение към самия себе си. Фейсбук е един претрупан Туитър, а Туитър пък е един минималистичен Фейсбук. В Туитър сякаш се казва: “Тук съм и ме има, чакай ме до час, а, ето и любимия ми лаф...” Във Фейсбук пък: “Чакай ме през ваканцията, а ето и любимият ми виц... “ В Туитър опасността е да заживееш във фалш и театрализирано. Това пък може да се пренесе дори офлайн или в собствените мисли. Има опасност тази показност да стане постоянна и да бъде обърната навътре. Казано по друг начин, човек комуникира заради комуникацията, но всъщност не взаимодейства, не развива дискусия, а запечатва себе си в плакати: Ето как аз живея, ето какво правя, ето какво казвам. Синтезирането на съдържанието, което е гордостта на Туитър дава шансове само за един аспект от комуникацията, но всъщност засилването му изкривява аспекти от личността и мисловното развитие. Затова и от Туитър се стараят да наваксат и откъм канала на видеоинформацията.

Facebook е заслужено най-голямата социална мрежа, защото е най-нахална и безцеремонна, а това днес далеч не е недостатък. При нея не може да видите свенливост от това, че се събират всички добри идеи от другите и се прилагат с маниакално бързане. Някои ще си припомнят, че такова е и всъщност самото раждане на Фейсбук. Този сайт е мрежа за общуване, колкото кечът е форум за истински бой.

Всъщност Фейсбук е по-скоро стожер на разбирането за социалната мрежа като споделяне. С успеха си подвежда всички мрежи да вървят в тази посока. Фейсбук обаче е много хаотичен, липсва му дизайнерска характерност и лекота на възприемането. Системата за използване на функциите и тяхното разяснение са усложнени и не добре организирани. Новите потребители почти не се оправят, а много от старите така и не научават “тънкостите”.
Най-успешната, традиционна социална мрежа не задоволява нуждата от естетично представяне на собственото съдържание, личността, живота, професионалните продукти. Подобно на блоговете, собствената активност протича и изтича безследно и някак незавършено за погледа на останалите. Timeline е само отчаян опит да се преодолее това. Самият собственик на страницата, който трябва да споделя и произвежда съдържание не е стимулиран към това. В най-успешната социална мрежа хората просто присъстват, при това все повече само за преглед на няколко снимки и главно за чат с някой онлайн приятел. Фейсбук- не е книга на лицето, не е дори дневник, а книга за впечатления с формуляр-с-паспортна-снимка на лицето. Успехът на Фейсбук е свързан с каненето на приятели с вирусен ефект, елитарността в началото, инсталирането на приложения за забавление и с това, че пледира за автентичност на профилите- т.е. представя се като продължение на офлайн общуването и като надничане в автентичното Аз на другите. Как си представят бъдещето на човека от Фейсбук? Явно като напълно достъпно за комуникация във всички вектори на нашите връзки. Добре е, ще ни улесни в поддържането връзка с близките ни, в споделянето и в предоставянето по-точно на споделеното до избрани хора. Това ли е обаче социална мрежа както се прокламира? С каква представа за човека и времето работят Фейсбук? С вярната! До болка точни и без илюзии са. Но това означава ли, че ни дават нещо добро? Не, защото изостават. Те задоволяват това което вече сме, а не това от което имаме нужда. Защото освен от това което е изграден човекът се поддържа и от това към което се стреми, от това, от което има по-дълбока нужда. Да, Фейсбук изостава, въпреки че пуска мухата, че прави нововъведения непрекъснато. Те са просто навлизане в чужди територии, имитиране на други сайтове или навлизане навсякъде където се намираме, за да бъдем навсякъде оттук натам съпътствани точно от Фейсбук. Предимството на Фейсбук? Фейсбук има успех, заради формата си. Такъв е животът ни, който протича- уж си тук, а те няма. Пуснеш фраза или снимка набързо и тичаш за други "важни" работи. Другите ги приемат, махат ти, сложат знак за одобрение или само надникнат, убедени че още мърдаш. Само ако имат цялото свободно време на света ти написват седем думи и после, разбира се, пак хукват. Но не искайте да спрат да ви тагват без ваше съгласие на снимки от партита, на които не изглеждате в най-добра форма – това е нормално да става без да са ви питали.

Фейсбук е лавина от навлизащи в пространството ти послания, информация, шум, непознати "приятели". Фейсбук е световният площад, който идва след идеята за “глобалното село”- неприветлив, скучен, претрупан, претенциозен и прочут. На този площад всички си правят срещи, но тук никой не уважава множеството, нито уважава самото място на срещи. Фейсбук не е дневник, лексикон, а институционален дневник, за пронумероване и прошнуроване на личността в полза на широката, безразлична общественост. Как може да има интимно общуване в глъчката, разсейването, населеността на един централен площад. Тук, подобно на Туитър, се общува с отработени жестове, театрално и неискрено. Инициативите са само плакатни и безрезултатни, ако искат нещо повече от просто събиране на улицата. Четящия и вманиачения във ФБ потребител спира да живее и започва да съществува като наблюдател на случващото се с другите, приел, че с него самия нищо ново и различно не се случва.

Google+ са най-симпатични, но при тях определено личи , че става дума за нещо скалъпено и то не защото не работи качествено, а защото е детска игра в подражание на други, плюс сламка в стил “Но имаме и последно 20”. Малко жалко изглежда за името на Гугъл. Това би трябвало да се наказва от потребителите, но всъщност, всички циници, ръководещи този бизнес, знаят, че реално последици няма ако вървиш упорито по пътя и ако си голям като слон. Движението на Фейсбук също го доказва. Интерфейсът на Гугъл+ е според добрите традиции- юзер-френдли, изчистен, семпъл, но и...промит. Нека кажем, този финт няма да работи още дълго, помнете тази дума. Вижте само как леко узряват за идеята дори самите Гугъл започвайки леко да подменят принципите на дизайна си в търсачката! Все пак казаното няма да е докрай справедливо ако не кажем, че не само Гугъл подражава. Гугъл+ ни представиха “Кръговете” за адресиране на публикациите, а после видяхме, че и Фейсбук на практика направи същото. Мръсна война!

YouTube. Ето това всъщност е добрата социална мрежа на Гугъл, но те не могат да го осъзнаят в подражателските си надпревари с Фейсбук. YouTube е и най-истинската социална мрежа, въпреки, че не е изчистила концепцията си в тази посока, може би защото се вслушва в елементарното разбиране на някои, че това е склад за качване на видео. Това вслушване ограничава възможностите за разгръщане на тази, към момента, най-автентична социална мрежа.

източник и още по темата: платформата за правене на личен дневникГласувай:
7
0


Вълнообразно


1. on4ebon4e - Поздравления за статията - намирам ...
06.10.2011 12:29
Поздравления за статията - намирам критиката ти за уместна и освен, че споделям скептичността ти по отношение на споменатите социални мрежи, за съжаление съм скептичен и по отношение на потрбителите. Глобалният потребител на соц мрежите е особен тип потребител с недефинирани очаквания към това което потреблява - той е предимно в състояние на очакване нещо или някой друг да го "изненада", да го интригува, да задоволява воайорската му страст. Този потребител е предимно пасивен и притаен в мрежата, без особени амбиции, или по-скоро идеи, да демострира себе си по своеобразен начин. Според мен това е и причината за успеха на инструменти в мрежите като качване на снимки и лайкване на всичко видимо-защото само така този потребител участва, демострира себе си посредством лайковете си. На този етап смятам, че връзката потребител - социална мрежа е порочна взаимозависимост, която от една страна оставя потребителя без избор да изгради необходимост от по-високи очаквания към мрежата, тъй като е поставен в рамка с всички останали без възможността някой да изпъкне по оригинален начин, което изглежда някак извратено "справедливо" и убива творческата индивидуалност и амбиция на потребителя и той, като че ли няма нужда от повече. От другата страна пък е социалната мрежа, която вече до толкова се е разраснала още в ранен (според мен) еволюционен етап, че трудно би развила себе си, поемайки риска да "изненада" огромния товар от потребители, който носи. На практика и социалните мрежи и потребителите се пазят един от друг и изглежда сякаш си нямат особено доверие, но не могат един без друг :) В момента социалните мрежи се конкурират в посока към имитиране и изразходване на познатите, предсказуеми възможности, което лично на мен ми влияе изморително :) Преглеждането на профила ми във Facebook звучи горе-долу така: глупости...глупости...снимка...някакъв линк...някой няма ли да пише нещо...трябва да кача снимка за да стане нещо :))) ...а смятам себе си за човек с идеи :)))
цитирай
2. ekspertenkolektivz - Много точно!
06.10.2011 12:36
Напълно съм съгласен с : "На практика и социалните мрежи и потребителите се пазят един от друг и изглежда сякаш си нямат особено доверие..." Поздрави!
цитирай
3. on4ebon4e - Така е, но въпреки това повечето ...
06.10.2011 13:02
Така е, но въпреки това повечето хора и аз включително сме там, защото "всички са там", което до момента е най доброто "качество" на социалните мрежи :) Този факт обаче не ласкае социалните мрежи и вече не е комплимент към предлаганата услуга, а изключително постижение на маркетинговите им стратези. Но и количеството потребители е кълка на която не може вечно да се лежи :)
цитирай
4. анонимен - Рекламное агентство полного цикла «ТЕС»
23.12.2011 15:13
<img>http://s017.radikal.ru/i438/1112/81/bb0bf9c1cafc.jpg</img>

<b>Рекламное агентство «ТЕС» Санкт-Петербург </b>- это коллектив творческих людей, которые всегда помогут в организации любых рекламных кампаний. Наше рекламное агентство успешно выполняет взятые на себя обязательства, и благодарные отзывы клиентов - главное тому подтверждение. Обратившись в рекламное агентство "ТЕС", вы почувствуете, что мастерство и профессионализм наших сотрудников – это не вымысел, а реальный факт.
В отличие от других рекламных агентств, рекламное агентство полного цикла “ТЕС” дает гарантию на выполнение заказанных услуг. В случае выполнения не качественной и неудовлетворительной работы, мы переделываем работу за свой счет!
Рекламное агентство «ТЕС» в Санкт-Петербурге достигает максимальных результатов при минимальных затратах.

<a href=http://www.tecspb.ru/>сайты рекламных агентств</a>

<a href=http://www.tecspb.ru/rasprostranenie-listovok.html>распространение газет по почтовым ящикам спб</a>

<a href=http://www.tecspb.ru/rasprostranenie-listovok.html>распространитель по почтовым ящикам</a>

<a href=http://www.tecspb.ru/direct-mail.html>почтовая рассылку в html</a>
цитирай
5. word - hm...
28.12.2011 12:46
адски интересна статия!
цитирай
6. анонимен - Юбилейные монеты России, цены на монеты России и СССР, старинные карты Сибири, продажа монет.
30.01.2012 08:56
<img>http://4x10.ru/wp-content/uploads/2011/12/100R_04_rv.jpg</img>

В четвертом квартале 2011 года Банк России возобновил выпуск десятирублевых купюр, которые ранее планировалось полностью заменить монетами того же номинала. Об этом сообщает в четверг агентство ИТАР-ТАСС со ссылкой на первого зампреда Банка России Георгия Лунтовского.

Оценка монет, Юбилейные монеты, Заработок на монетах: реально ли это? Какие бывают серебряные монеты? Монеты СССР

<a href=http://4x10.ru/>коллекция монет 10 рублевых</a>

<a href=http://4x10.ru/ceny-na-monety/sssr-1961-1991/>раритетные монеты с 1991года</a>

<a href=http://4x10.ru/ceny-na-monety/>монета цена</a>

<a href=http://4x10.ru/>монеты россии 25 рублей</a>
цитирай
7. анонимен - payday loans online 949 1632
18.10.2012 03:04
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5755>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14870>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3158 payday loans online
цитирай
8. анонимен - generic viagra 315 3668
18.10.2012 04:56
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#4511>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17464>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#11542 viagra online
цитирай
9. анонимен - gYakksk Read More Here
19.10.2012 09:06
bJydgrVt <a href="http://nikejerseys.net/">wholesale nfl jerseys</a> nKdwunVj http://nikejerseys.net/
zGndlaNi <a href="http://christianlouboutinsale-shoes.info/">christian louboutin sale</a> mMhesoJb http://tinyurl.com/cf5osv2
gZxcgpDn <a href="http://tinyurl.com/9r4wet2">cheap uggs</a> zMvqfaJa http://www.schroederdrama.com/
iXgbhoAx <a href="http://tinyurl.com/c7d9rmr">gucci handbags on sale</a> gEuznvVa http://guccihandbags-shop.info/
vFspcsHx <a href="http://louisvuittonoutletstores.sevenoakskandc.com/">louis vuitton online outlet</a> jSjttfNk http://louisvuittonoutletstores.sevenoakskandc.com/
цитирай
10. анонимен - viagra 200 mg 5215
20.10.2012 07:33
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#gkfsz>viagra 200 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#hrmqe >buy viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#dhnna viagra online without prescription
цитирай
11. анонимен - order levitra 5015
20.10.2012 16:22
<a href=http://orderlevitrahere.com/#mzyll>order levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#yhszj >cheap generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#ulxxn buy levitra
цитирай
12. анонимен - levitra 10 mg
20.10.2012 17:03
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#7898 - levitra online without prescription, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5941>levitra 20 mg</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#9601 online
цитирай
13. анонимен - rMmisrp useful page
20.10.2012 19:19
Qjbugp <a href="http://cort.as/2dfg">ladainian tomlinson jets jersey</a> Zietxh http://tinyurl.com/9rbv6kd
Deolko <a href="http://newyorkjetsjerseyshop.us/mark-sanchez-jersey-c-21.html">mark sanchez jersey</a> Kikutq http://newyorkjetsjerseyshop.us/ladainian-tomlinson-jersey-c-18.html
Kvhvzf <a href="http://baltimoreravensjerseys-store.us/anquan-boldin-jersey-c-11.html">anquan boldin jersey</a> Sijeom http://baltimoreravensjerseys-store.us/torrey-smith-jersey-c-7.html
Wyoyrh <a href="http://tinyurl.com/9kzlh3t">detroit lions stafford jersey</a> Rzdwqn http://tinyurl.com/9kzlh3t
Yserla <a href="http://chicagobearsjerseysshop.us/jim-mcmahon-jersey-c-11.html">jim mcmahon jersey</a> Mivdsp http://chicagobearsjerseysshop.us/devin-hester-jersey-c-6.html
Wmtbfa <a href="http://chicagobearsjerseysshop.us/matt-forte-jersey-c-17.html">chicago bears matt forte jersey</a> Tmqfms http://chicagobearsjerseysshop.us/walter-payton-jersey-c-4.html
Nwgwfb <a href="http://detroitlionsjerseysstore.us/ndamukong-suh-jersey-c-7.html">ndamukong suh jersey</a> Pqsuoz http://detroitlionsjerseysstore.us/calvin-johnson-jersey-c-2.html
Hocpnh <a href="http://denverbroncosjerseysstore.us/peyton-manning-jersey-c-20.html">peyton manning jersey</a> Rdmwfs http://denverbroncosjerseysstore.us/champ-bailey-jersey-c-5.html
Iccjyh <a href="http://tinyurl.com/8r5eels">marques colston jersey</a> Vgqizc http://tinyurl.com/96x86g8
Rulgil <a href="http://tinyurl.com/9fnwj3g">ray lewis jersey</a> Nzcuoe http://tinyurl.com/9qlo9xs
цитирай
14. анонимен - buy cialis online 17290
21.10.2012 06:10
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#befva>cialis online</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#cqxda >order cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#vywwy cialis 20 mg
цитирай
15. анонимен - kuOJLlxcTSIe Article Story
21.10.2012 10:33
Encbvn <a href="http://bit.ly/WBMm4q">canada goose online shop</a> Dfqwra http://bit.ly/WBMm4q
Owilou <a href="http://bit.ly/U6wtDM">canada goose parka</a> Rhauut http://bit.ly/U6wtDM
Gtpdjo <a href="http://bit.ly/QtXXwL">canada goose jackets</a> Zkafqb http://bit.ly/QtXXwL
Uduvwk <a href="http://bit.ly/T10yyk">canada goose</a> Ezprsn http://bit.ly/T10yyk
Yfyjsv <a href="http://bit.ly/OJAfQW">canada goose</a> Pvzqms http://bit.ly/OJAfQW
Lkqoiq <a href="http://bit.ly/R5qix7">canada goose jakke</a> Llqrab http://bit.ly/R5qix7
Rxmakq <a href="http://bit.ly/TdI57W">canada goose pas cher</a> Tqdzls http://bit.ly/TdI57W
Kivmio <a href="http://bit.ly/RHssUy">canada goose online</a> Tbdooy http://bit.ly/RHssUy
Uzbeih <a href="http://bit.ly/RCEqvn">canada goose jakke</a> Toffgw http://bit.ly/RCEqvn
цитирай
16. анонимен - cheap kamagra online 15266
21.10.2012 17:22
<a href=http://orderkamagranow.com/#cmiet>buy kamagra cheap</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#ogvdv >cheap kamagra online</a> , http://orderkamagranow.com/#serwc buy kamagra
цитирай
17. анонимен - ilsffb Related Articles
22.10.2012 10:53
Pkyfry <a href="http://tinyurl.com/9eyb9kl">ugg boots uk</a> Jhnosm <a href="http://tinyurl.com/9eyb9kl">ugg boots uk cheap</a> Ezhqjq <a href="http://tinyurl.com/9eyb9kl">ugg boots uk</a> Phhsdw http://tinyurl.com/9eyb9kl
цитирай
18. анонимен - buy cheap levitra
23.10.2012 07:43
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5981>buy cheap levitra</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#3162>buy generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#9897 online
цитирай
19. анонимен - cialis online 965 3906
23.10.2012 17:57
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4429>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#15278>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#17215 buy cialis online
цитирай
20. анонимен - payday loans 761 8985
23.10.2012 19:19
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#19448>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#6565>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#8710 payday loans
цитирай
21. анонимен - qLwhosg Check This Out
23.10.2012 23:12
Lsoevj <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">ugg sale</a> Cwrlci <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">cheap uggs sale</a> Wbblsr <a href="http://tinyurl.com/969q9h9">ugg boots clearance</a> Kgvawz http://tinyurl.com/969q9h9
Jyezko <a href="http://tinyurl.com/8hseopy">ugg boots for sale</a> Lrpvfr <a href="http://tinyurl.com/8hseopy">ugg boots sale</a> Hhphkx <a href="http://tinyurl.com/8hseopy">ugg boots sale</a> Uorswd http://tinyurl.com/8hseopy
цитирай
22. анонимен - dHltflt join in
23.10.2012 23:38
Xqcgok <a href="http://www.aujoe.com/">custom nfl jerseys</a> Vrktnr <a href="http://www.aujoe.com/">custom nfl jerseys</a> Aurfgp <a href="http://www.aujoe.com/">customized nfl jerseys </a> Lkazoo http://www.aujoe.com/
цитирай
23. анонимен - opfnpb Recommended Site
24.10.2012 01:52
Gowukt <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">uggs outlet online</a> Txlpvy <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">ugg outlet online</a> Ymxezu <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">uggs outlet online</a> Wykemh http://uggsyoutlet.webeden.net/
Xyotma <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">cheap uggs</a> Hklleq <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">cheap uggs</a> Amdzin <a href="http://cheaptuggs.webeden.net/">cheap ugg boots</a> Yilvpx http://cheaptuggs.webeden.net/
цитирай
24. анонимен - pVzpqqr Look At This
24.10.2012 07:30
Qxakxb <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Cymdnv <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Axilpf <a href="http://fashionjacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Ttqkpz http://fashionjacketssale.webeden.net/
Ououwb <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose</a> Rlqlgz <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose sale</a> Tfirxh <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose sale</a> Exmaqm http://fashiondownjacketsale.webeden.net/
цитирай
25. анонимен - buy levitra online 17343
24.10.2012 07:31
<a href=http://levitrastorehere.com/#uoafl>cheap levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#pgyhw >generic levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#xqyqu buy levitra
цитирай
26. анонимен - lYvqblc Follow Here
24.10.2012 08:49
Zfukjy <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">uggs for sale</a> Nsscqv <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">ugg boots sale</a> Grsecr <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">uggs for sale</a> Lonhkc http://tinyurl.com/8rutohe
Dahoba <a href="http://tinyurl.com/9zoyvnb">cheap uggs on sale</a> Ujvksd <a href="http://tinyurl.com/9zoyvnb">uggs on sale</a> Sotiid <a href="http://tinyurl.com/9zoyvnb">uggs on clearance</a> Grlygp http://tinyurl.com/9zoyvnb
цитирай
27. анонимен - fiwhle Visit Website
24.10.2012 15:01
Pajltf <a href="http://onlineoutletstore.webs.com/">louis vuitton outlet</a> Ioudgc <a href="http://onlineoutletstore.webs.com/">louis vuitton outlet</a> Qgfiug <a href="http://onlineoutletstore.webs.com/">louis vuitton outlet online</a> Lzpyzr http://onlineoutletstore.webs.com/
Jbkwqs <a href="http://deluxebagdiscount.webs.com/">cheap lv bags</a> Syhyka <a href="http://deluxebagdiscount.webs.com/">lv bags outlet</a> Vnwhxt <a href="http://deluxebagdiscount.webs.com/">lv bags</a> Trrier http://deluxebagdiscount.webs.com/
цитирай
28. анонимен - generic viagra 9237
24.10.2012 15:14
<a href=http://viagrastorehere.com/#pcxok>buy viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#vxaka >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#xqywe cheap viagra
цитирай
29. анонимен - yMgmuag Find Out More
24.10.2012 20:43
Eyunqf <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">ugg outlet online</a> Wscuen <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">ugg boots outlet</a> Sltzmh <a href="http://tinyurl.com/8o9lgta">uggs outlet</a> Tgtdej http://tinyurl.com/8o9lgta
Fgmdbz <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">uggs uk</a> Imejyk <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">uggs uk</a> Uwrhpn <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">ugg uk</a> Crbntf http://tinyurl.com/9scnyft
цитирай
30. анонимен - aTnzdze useful information
24.10.2012 23:16
Upxvyz <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose jakker</a> Gcnrkc <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose</a> Svvfbg <a href="http://onlinejacketssale.webeden.net/">canada goose jakker</a> Ngppvf http://onlinejacketssale.webeden.net/
Pucroq <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose</a> Rjirlo <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose jacket</a> Dfwnjg <a href="http://fashiondownjacketsale.webeden.net/">canada goose</a> Tgdwco http://fashiondownjacketsale.webeden.net/
цитирай
31. анонимен - kamagra online 1885
25.10.2012 02:04
<a href=http://kamagrastorehere.com/#mzvqx>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#fljrn >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#zhyjj buy kamagra
цитирай
32. анонимен - gKqglmt Share it
25.10.2012 09:36
Njvlbu <a href="http://www.nflcustomizedjersey.com/">customized nfl football jerseys</a> Keldtt <a href="http://www.nflcustomizedjersey.com/">customized nfl jerseys cheap</a> Rgfwjs <a href="http://www.nflcustomizedjersey.com/">customized nfl football jerseys</a> Ndpszz http://www.nflcustomizedjersey.com/
цитирай
33. анонимен - cialis online 9086
25.10.2012 10:21
<a href=http://cialisstorehere.com/#mrxwt>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#zhrth >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#ldgim buy cialis online
цитирай
34. анонимен - buy cialis online 428 9661
25.10.2012 21:54
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4506>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#10597>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#18941 cialis online
цитирай
35. анонимен - payday loan online 9131
27.10.2012 04:31
<a href=http://badcreditloanhere.com/#gwmju>payday loan online</a> - <a href=http://badcreditloanhere.com/#utwnp >payday loan online</a> , http://badcreditloanhere.com/#ecsry bad credit payday loan
цитирай
36. анонимен - instant payday loan 9346
27.10.2012 12:54
<a href=http://instantloanhere.com/#bgcus>payday loan</a> - <a href=http://instantloanhere.com/#oaxkf >payday loan</a> , http://instantloanhere.com/#dgezw instant payday loan
цитирай
37. анонимен - payday loans 4665
28.10.2012 19:07
<a href=http://fastcashloanshere.com/#hblyv>payday loans</a> - <a href=http://fastcashloanshere.com/#avfal >payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#hhnmf advance payday loans
цитирай
38. анонимен - medication advertising
29.10.2012 17:49
http://cheapviagraqual.com | http://cheapviagraqual.com/#5696 - buy viagra online | <a href=http://cheapviagraqual.com/#2362>order viagra</a>
цитирай
39. анонимен - http://cheapcoachhandbagoutletonline.us/ online outlet #776
30.10.2012 04:41
http://discountdesignerhandbags-outlet.us/ <a href="http://discountdesignerhandbags-outlet.us/">handbags Wholesale</a> gzpmbs http://designerhandbagshotsale.us/ <a href="http://designerhandbagshotsale.us/">cheap purses</a> ycqoug http://discountdesignerhandbagsoutlet.us/ <a href="http://discountdesignerhandbagsoutlet.us/">Wholesale Designer Handbags</a> wjhxes
http://uggbootscheapoutlet.us/ <a href="http://uggbootscheapoutlet.us/">UGG Sale</a> tpqta http://uggbootsofficaloutlet.us/ <a href="http://uggbootsofficaloutlet.us/">UGGs On Sale</a> rbarh http://uggbootscheaps.webs.com/ <a href="http://uggbootscheaps.webs.com/">UGG Boots Outlet</a> jpfgs
http://coachhandbagsoutletonlinestore.us/ <a href="http://coachhandbagsoutletonlinestore.us/">Coach Factory Store</a> http://coachhandbagsoutletsale.us/ <a href="http://coachhandbagsoutletsale.us/">Coach Factory Outlet</a> http://coachbagsoutletsaleonlinestore.us/ <a href="http://coachbagsoutletsaleonlinestore.us/">Coach Outlet</a>
http://uggbootsoffical-outlet.us/ <a href="http://uggbootsoffical-outlet.us/">UGG Boots</a> excsd http://officaluggbootsoutlet.us/ <a href="http://officaluggbootsoutlet.us/">UGG Boots Outlet</a> ejhsz http://www.ugg-retails.com/ <a href="http://www.ugg-retails.com/">UGG</a> homsr
http://cheapdesignerhandbags4outlet.us/ <a href="http://cheapdesignerhandbags4outlet.us/">cheap designer handbags</a> xileix http://100nfljerseys.com/ <a href="http://100nfljerseys.com/">cheap bags</a> lwrqix http://usasunglassoutlet.com/ <a href="http://usasunglassoutlet.com/">Designer Handbags Sale</a> jewmxn
http://louisvuittonbagsoutletsale.us/ <a href="http://louisvuittonbagsoutletsale.us/">louis vuitton purses</a> nlhyn http://louisvuittonoutletonlinestore.us/ <a href="http://louisvuittonoutletonlinestore.us/">Louis Vuitton Handbags Online</a> xvmnc http://louisvuittonbagssaleonline.us/ <a href="http://louisvuittonbagssaleonline.us/">lv outlet</a> dpnil
цитирай
40. анонимен - http://officialcoachoutletonlinestore.us/#cheap-coach online outlet #893
31.10.2012 02:05
http://designerhandbagshotsale-outlet.us/#gucci-online-shop $35.97 <a href="http://designerhandbagshotsale-outlet.us/#juicy-couture-handbags">juicy couture handbags</a> $36.30 <a href="http://designerhandbagshotsale-outlet.us/#louis-vuitton-handbags">louis vuitton handbags</a> $67.76 <a href="http://designerhandbagshotsale-outlet.us/#gucci-handbags">gucci handbags</a> $38.27 <a href="http://designerhandbagshotsale-outlet.us/">gucci handbags</a> http://designerhandbagshotsale.us/ $36.0 <a href="http://designerhandbagshotsale.us/#coach-outlet-store">coach outlet store</a> $73.16 <a href="http://designerhandbagshotsale.us/#coach-factory-online">coach factory online</a> $46.39 <a href="http://designerhandbagshotsale.us/#cheap-designer-purses">ccheap designer purses</a> $36.59 <a href="http://designerhandbagshotsale.us/">coach handbags</a> http://discountdesignerhandbags-outlet.us/ $58.68 <a href="http://discountdesignerhandbags-outlet.us/#wholesale-designer-handbags">wholesale designer handbags</a> $76.81 <a href="http://discountdesignerhandbags-outlet.us/#cheap-designer-bags">cheap designer bags</a> $98.42 <a href="http://discountdesignerhandbags-outlet.us/#handbags-outlet">handbags outlet</a> $51.61 <a href="http://discountdesignerhandbags-outlet.us/">discount designer handbags</a> http://louisvuittonoutletcoachoutlet.webs.com $69.32 <a href="http://louisvuittonoutletcoachoutlet.webs.com">louis vuitton bags outlet</a> $57.34 <a href="http://louisvuittonoutletcoachoutlet.webs.com">louis vuitton outlet</a> $41.19 <a href="http://louisvuittonoutletcoachoutlet.webs.com">louis vuitton bags outlet</a> $38.31 <a href="http://louisvuittonoutletcoachoutlet.webs.com">louis vuitton bags outlet</a> http://cheap-designer-handbags.com/ $42.43 <a href="http://cheap-designer-handbags.com/#cheap-bags">cheap bags</a> $85.17 <a href="http://cheap-designer-handbags.com/#Michael-Kors-handbags">Michael Kors handbags</a> $92.37 <a href="http://cheap-designer-handbags.com/#cheap-designer-handbags">cheap designer handbags</a> $53.90 <a href="http://cheap-designer-handbags.com/">cheap handbags</a>
http://uggbootscheapoutlet.us/#ugg-bailey-button $78.12 <a href="http://uggbootscheapoutlet.us/#ugg-boots-clearance">ugg boots clearance</a> $75.97 <a href="http://uggbootscheapoutlet.us/#ugg-chestnut-boots">ugg chestnut boots</a> $55.26 <a href="http://uggbootscheapoutlet.us/#australian-ugg-boots">australian ugg boots</a> $41.41 <a href="http://uggbootscheapoutlet.us/#ugg-bailey-button">ugg bailey button</a> http://cheapuggboots-outlet.us/#australian-ugg-boots $65.85 <a href="http://cheapuggboots-outlet.us/#ugg-boots-clearance">ugg boots clearance</a> $67.96 <a href="http://cheapuggboots-outlet.us/#ugg-chestnut-boots">ugg chestnut boots</a> $93.27 <a href="http://cheapuggboots-outlet.us/#australian-ugg-boots">australian ugg boots</a> $65.53 <a href="http://cheapuggboots-outlet.us/#ugg-bailey-button">ugg bailey button</a> http://cheapuggboots4outlet.us/#ugg-boots $53.87 <a href="http://cheapuggboots4outlet.us/#cheap-ugg-boots-sale">cheap ugg boots sale</a> $58.73 <a href="http://cheapuggboots4outlet.us/#bailey-button-uggs">bailey button uggs</a> $100.55 <a href="http://cheapuggboots4outlet.us/#cheap-ugg-boots-uk">cheap ugg boots uk</a> $50.79 <a href="http://cheapuggboots4outlet.us/#baby-uggs">baby uggs</a> http://uggbootsofficaloutlet.us/#australian-ugg-boots $55.88 <a href="http://uggbootsofficaloutlet.us/#ugg-boots-clearance">ugg boots clearance</a> $71.48 <a href="http://uggbootsofficaloutlet.us/#ugg-chestnut-boots">ugg chestnut boots</a> $79.7 <a href="http://uggbootsofficaloutlet.us/#australian-ugg-boots">australian ugg boots</a> $72.40 <a href="http://uggbootsofficaloutlet.us/#ugg-bailey-button">ugg bailey button</a> http://uggbootsdiscountoutlet.us/#baby-uggs $58.91 <a href="http://uggbootsdiscountoutlet.us/#cheap-ugg-boots-sale">cheap ugg boots sale</a> $76.46 <a href="http://uggbootsdiscountoutlet.us/#bailey-button-uggs">bailey button uggs</a> $77.37 <a href="http://uggbootsdiscountoutlet.us/#cheap-ugg-boots-uk">cheap ugg boots uk</a> $59.6 <a href="http://uggbootsdiscountoutlet.us/#baby-uggs">baby uggs</a>
http://officialcoachoutletonlinestore.us/ $80.55 <a href="http://officialcoachoutletonlinestore.us/">discount coach bags</a> $88.26 <a href="http://officialcoachoutletonlinestore.us/#coach-store">coach store</a> $35.19 <a href="http://officialcoachoutletonlinestore.us/#coach-outlet">coach outlet</a> $90.32 <a href="http://officialcoachoutletonlinestore.us/#coach-outlet">coach outlet</a> http://cheapcoachhandbagoutletonline.us/#coach-store $39.55 <a href="http://cheapcoachhandbagoutletonline.us/">discount coach bags</a> $90.25 <a href="http://cheapcoachhandbagoutletonline.us/#coach-store">coach store</a> $91.8 <a href="http://cheapcoachhandbagoutletonline.us/#coach-outlet">coach outlet</a> $37.23 <a href="http://cheapcoachhandbagoutletonline.us/#coach-outlet">coach outlet</a> http://coachhandbagsoutletsale.us/#coach-outlet-online $99.37 <a href="http://coachhandbagsoutletsale.us/">coach handbags outlet</a> $88.33 <a href="http://coachhandbagsoutletsale.us/#cheap-coach-outlet">cheap coach outlet</a> $79.53 <a href="http://coachhandbagsoutletsale.us/#coach-handbags-outlet">coach handbags outlet</a> $46.37 <a href="http://coachhandbagsoutletsale.us/#coach-handbags-outlet">coach handbags outlet</a> http://coachhandbagsoutletonlinestore.us/ $74.7 <a href="http://coachhandbagsoutletonlinestore.us/">official coach outlet online</a> $94.11 <a href="http://coachhandbagsoutletonlinestore.us/#coach-outlet-online">coach outlet online</a> $69.77 <a href="http://coachhandbagsoutletonlinestore.us/#coach-handbags">coach handbags</a> $89.50 <a href="http://coachhandbagsoutletonlinestore.us/#coach-handbags">coach handbags</a> http://coachbagsoutletsaleonlinestore.us/#coach-bags-outlet $95.76 <a href="http://coachbagsoutletsaleonlinestore.us/">coach outlet store</a> $48.6 <a href="http://coachbagsoutletsaleonlinestore.us/#coach-outlet-online">coach outlet online</a> $36.60 <a href="http://coachbagsoutletsaleonlinestore.us/#coach-handbags">coach handbags</a> $54.29 <a href="http://coachbagsoutletsaleonlinestore.us/#coach-handbags">coach handbags</a>
http://uggbootsdiscount-outlet.us/ $56.74 <a href="http://uggbootsdiscount-outlet.us/">cheap ugg boots sale</a> $40.79 <a href="http://uggbootsdiscount-outlet.us/#cheap-ugg-boots">cheap ugg boots</a> $55.37 <a href="http://uggbootsdiscount-outlet.us/#discount-ugg-boots">discount ugg boots</a> $66.40 <a href="http://uggbootsdiscount-outlet.us/">bailey button uggs</a> http://officaluggbootsoutlet.us/#ugg-boots-outlet $79.30 <a href="http://officaluggbootsoutlet.us/">ugg boots outlet</a> $86.80 <a href="http://officaluggbootsoutlet.us/#cheap-ugg-boots">cheap ugg boots</a> $91.31 <a href="http://officaluggbootsoutlet.us/#cheap-ugg-boots-sale">cheap ugg boots sale</a> $97.34 <a href="http://officaluggbootsoutlet.us/">ugg boots</a> http://officaluggboots-outlet.us/#ugg-boots $71.20 <a href="http://officaluggboots-outlet.us/">ugg boots</a> $98.9 <a href="http://officaluggboots-outlet.us/#cheap-ugg-boots">cheap ugg boots</a> $77.56 <a href="http://officaluggboots-outlet.us/#ugg-boots-on-sale">ugg boots on sale</a> $56.5 <a href="http://officaluggboots-outlet.us/">ugg bailey button</a> http://www.ugg-retails.com/#ugg-boots-outlet $42.35 <a href="http://www.ugg-retails.com/">cheap ugg boots sale</a> $35.88 <a href="http://www.ugg-retails.com/#cheap ugg boots">cheap ugg boots</a> $75.56 <a href="http://www.ugg-retails.com/#cheap ugg boots sale">cheap ugg boots sale</a> $96.85 <a href="http://www.ugg-retails.com/">ugg boots sale</a> http://uggbootscheap-outlet.us/ $92.42 <a href="http://uggbootscheap-outlet.us/">bailey button uggs</a> $69.84 <a href="http://uggbootscheap-outlet.us/#cheap-ugg-boots">cheap ugg boots</a> $38.20 <a href="http://uggbootscheap-outlet.us/#discount-ugg-boots">discount ugg boots</a> $93.0 <a href="http://uggbootscheap-outlet.us/">bailey button uggs</a>
http://sunglass4shop.com/#cheap-designer-bags $56.0 <a href="http://sunglass4shop.com/#cheap-purses">cheap purses</a> $35.46 <a href="http://sunglass4shop.com/#tory-burch-handbags">tory burch handbags</a> $72.3 <a href="http://sunglass4shop.com/#cheap-handbags">cheap handbags</a> $94.79 <a href="http://sunglass4shop.com/#cheap-designer-bags">cheap designer bags</a> http://discountdesignerhandbags4u.us/#cheap-handbags $94.99 <a href="http://discountdesignerhandbags4u.us/#cheap-purses">cheap purses</a> $88.94 <a href="http://discountdesignerhandbags4u.us/#tory-burch-handbags">tory burch handbags</a> $43.74 <a href="http://discountdesignerhandbags4u.us/#cheap-handbags">cheap handbags</a> $94.28 <a href="http://discountdesignerhandbags4u.us/#cheap-designer-bags">cheap designer bags</a> http://sunglassesinstock.com/ $87.56 <a href="http://sunglassesinstock.com/#handbags-uk">handbags uk</a> $98.41 <a href="http://sunglassesinstock.com/#shoulder-bag">shoulder bag</a> $74.45 <a href="http://sunglassesinstock.com/#handbags-online">handbags online</a> $71.97 <a href="http://sunglassesinstock.com/#wholesale-handbags">wholesale handbags</a> http://cheapdesignerhandbags-outlet.us/ $94.11 <a href="http://cheapdesignerhandbags-outlet.us/#handbags-uk">handbags uk</a> $94.13 <a href="http://cheapdesignerhandbags-outlet.us/#shoulder-bag">shoulder bag</a> $80.98 <a href="http://cheapdesignerhandbags-outlet.us/#handbags-online">handbags online</a> $84.69 <a href="http://cheapdesignerhandbags-outlet.us/#wholesale-handbags">wholesale handbags</a> http://usasunglassoutlet.com/#discount-designer-purses $66.1 <a href="http://usasunglassoutlet.com/#discount-bags">discount bags</a> $48.69 <a href="http://usasunglassoutlet.com/#cheap-designer-purses">cheap designer purses</a> $37.31 <a href="http://usasunglassoutlet.com/#discount-purses">discount purses</a> $81.86 <a href="http://usasunglassoutlet.com/#discount-handbags">discount handbags</a>
http://louisvuittonbagsoutletsale.us/ $48.67 <a href="http://louisvuittonbagsoutletsale.us/#louis-vuitton-bags-sale-online">louis vuitton bags sale online</a> $61.29 <a href="http://louisvuittonbagsoutletsale.us/#louis-vuitton-bags-outlet">louis vuitton bags outlet</a> $41.75 <a href="http://louisvuittonbagsoutletsale.us/#louis-vuitton">louis vuitton</a> $57.10 <a href="http://louisvuittonbagsoutletsale.us/">louis vuitton store</a> http://louisvuittonhandbagoutletonline.us/#louis-vuitton-Monogram-Vernis $93.97 <a href="http://louisvuittonhandbagoutletonline.us/#Scarves">Scarves</a> $72.50 <a href="http://louisvuittonhandbagoutletonline.us/#louis-vuitton-Neverfull">louis vuitton Neverfull</a> $36.21 <a href="http://louisvuittonhandbagoutletonline.us/#louis-vuitton-Monogram-Vernis">louis vuitton Monogram Vernis</a> $81.61 <a href="http://louisvuittonhandbagoutletonline.us/">louis vuitton Neverfull</a> http://louisvuittonbagssaleonline.us/ $93.49 <a href="http://louisvuittonbagssaleonline.us/#louis-vuitton-outlet-store">louis vuitton outlet store</a> $49.63 <a href="http://louisvuittonbagssaleonline.us/#cheap-louis-vuitton-bags">cheap louis vuitton bags</a> $90.77 <a href="http://louisvuittonbagssaleonline.us/#louis-vuitton-handbags">louis vuitton handbags</a> $85.34 <a href="http://louisvuittonbagssaleonline.us/">louis vuitton outlet store</a> http://louisvuittonoutletonlinestore.us/ $39.18 <a href="http://louisvuittonoutletonlinestore.us/#Monogram-Idylle">Monogram Idylle</a> $88.20 <a href="http://louisvuittonoutletonlinestore.us/#Damier-Ebene-Canvas">Damier Ebene Canvas</a> $94.50 <a href="http://louisvuittonoutletonlinestore.us/#Antheia-Leather">Antheia Leather</a> $80.96 <a href="http://louisvuittonoutletonlinestore.us/">Antheia Leather</a> http://louisvuittonbagsoutletstore.us/#louis-vuitton-Monogram-Denim $35.48 <a href="http://louisvuittonbagsoutletstore.us/#louis-vuitton-Monogram-Idylle">louis vuitton Monogram Idylle</a> $87.70 <a href="http://louisvuittonbagsoutletstore.us/#louis-vuitton-Damier-Ebene-Canvas">louis vuitton Damier Ebene Canvas</a> $77.89 <a href="http://louisvuittonbagsoutletstore.us/#louis-vuitton-Antheia-Leather">louis vuitton Antheia Leather</a> $35.76 <a href="http://louisvuittonbagsoutletstore.us/">louis vuitton Antheia Leather</a>
цитирай
41. анонимен - buy propecia online 12719
31.10.2012 02:11
<a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#hbmkq>buy propecia</a> - <a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#algwc >buy propecia</a> , http://cheapgenericpropecianow.com/#dskoa buy propecia online
цитирай
42. анонимен - http://officialcoachoutletonlinestore.us/ online store #979
02.11.2012 19:05
http://officialcoachoutletonlinestore.us/ <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>coach outlet online sale</a> jfebhrm <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>coach handbags</a> hclgghp <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>discount coach outlet</a> yaxuqki <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>official coach outlet online</a> eseygwr <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>coach outlet handbag</a> phqgace <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>cheap coach outlet</a> jauqnpj <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>coach outlet handbags</a> enjzsho <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>cheap coach bags outlet</a> ziprurk <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>outlet coach bags</a> qjmjynm <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>coach bags outlet</a> xbuukhb
http://louisvuittonbagsoutletstore.us/ <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton bags</a> tunkrpi <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton handbag outlet</a> sozcmtl <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton sale online</a> qajhdof <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>cheap louis vuitton bags</a> phumbpu <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>cheap louis vuitton purses</a> ovmhbbs <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton handbags outlet</a> fjgtopi <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton online store</a> daitinj <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>loui vuitton hangbag outlet</a> yeedjdp <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>cheap louis vuitton handbags</a> ulhgvgu <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton purses online</a> dkcmnoa
цитирай
43. анонимен - Test, just a tes tAderrydor
03.11.2012 08:28
<a href=http://www.sarvajal.com>viagra</a>
цитирай
44. анонимен - http://louisvuittonbagsoutletstore.us/ online store #535
03.11.2012 09:07
http://officialcoachoutletonlinestore.us/ <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>Coach Bags</a> qmeaf <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>Coach Factory</a> injyf <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>Coach</a> qaifg <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>Cheap Coach Purses</a> xynhi <a href=http://officialcoachoutletonlinestore.us/>Coach Factory Outlet</a> zgoas
http://louisvuittonbagsoutletstore.us/ <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton handbags on sale</a> rkzzf <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton handbags</a> pqzky <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton store</a> fleez <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>louis vuitton handbags outlet</a> hxoxp <a href=http://louisvuittonbagsoutletstore.us/>Louis Vuitton Handbags Online</a> wqrgi
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ekspertenkolektivz
Категория: Други
Прочетен: 51200
Постинги: 16
Коментари: 57
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031