Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Конструктивен обзор по значими въпроси за политика,общество,светски новини, развлечение,образование,медии,спорт
Автор: ekspertenkolektivz Категория: Други
Прочетен: 72558 Постинги: 16 Коментари: 57
Постинги в блога от Април, 2011 г.

Какво би станало ако искаш да саботираш определена банка, като покажеш, че тя е несигурна, необезопасена по съвременен начин? Отваряме скоба, че несигурността всъщност се отнася до почти всички банки в България. Да предположим, че разполагаш и с пари за операцията по дескридитирането на банката- колко ли трябва да е странно пък това, когато конкурент, противник или трън в очите ти е друга банка.

Какво следва? Търсиш някой, който разполага със законно оръжие, търсиш някой, който е отчаян от живота, не се харесва, може би дори мрази вече целия свят, смята че не му върви и че пари никога няма да има, а те са най-важното за щастието.Търсиш от появилите се варианти човека с възможно най-безупречно минало, такъв, при който присъдата би се намалила автоматично, заради безброй смекчаващи вината обстоятелства –добри отзиви от обкръжението, тежка съдба, липса на престъпно минало... После само му подмяташ, че ако един ден реши може да направи имитация на обир в определената банка и така ще спечели от вас солидна сума и ще оправи живота си веднъж завинаги. Не пропускате да му обясните, че ако се държи добре, ако съдейства на органите и няма убити, с неговото безупречно досие и добри адвокати ще си осигури смешна присъда, а после ще разполга с бленуваното щастие, с финансовия мир. Той разбира се не приема, но вие не го притискате, само трябва да изчакате и поредните неудачи в живота му припомнят вашата оферта.      

Тогава идва ново време: Той е ваш и всички в една прекрасна вечер чуват от медиите, че в една банка, някъде в Сливен, развилнял се престъпник е влязъл почти безпрепятствено и с минимални усилия е неотрализирал пазачите и служителите, а парите от банката, вашите пари са под неговия произвол. Дали всичко казано дотук е само конспиративно мислене, е болна спекулация?
Статията е от тази платформа за правене на  онлайн списание 

Категория: Новини
Прочетен: 1485 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.10.2011 19:12
Турция винаги е била алъш-вериш. Какво ни продава със своите сапунки този път, какво ни представя, каква е тази презентация? Чувстваме, че ни убеждават как възрастното поколение се е сляло с моралността, а младото- това са прекрасни съвременни, сантиментални хора. Чудесно, но дайте приближение!

Вярват ли си самите турци, харесват ли се, срамуват ли се от себе си? Нека да видим. Защо в днешно време (когато няма нужда от спешен “туризъм”за запазване на имената) българските турци например не отиват да работят в Турция, когато повтарят, че няма работа или приходите от тютюн намаляват до минимум? Нали турските медии постоянно повтарят, постоянно презентират, че Турция има един от двата най-големи икономически ръста в света, че стандартът расте главоломно. Не, турците отново отиват да работят в Европа. Дори гражданите на самата Турция, не се завръщат да живеят и работят в родината си, а в неспирен поток продължават да заминават за Европа.Това показва само едно,те не се харесват и знаят, че Европа е нещо друго, че Турция не е цвете, а само имитация, която се продава за глупави туристи, сапунка, която хваща окото на наивници.Ако се съмнявате в тези думи нека ви припомним още нещо.

Турците не се харесват, презентацията, която ни дават е различна, искат да създадат друга представа за себе си и това е видно постоянно в опитите да ни представят колко са руси и синеоки мъжете им, колко са светлокоси телевизионните им водещи и местните звезди, които се надпреварват в изрусяването и копирането на европейски облик. Но само направете опит да кажете на турците това! Ще видите как казаното няма да ги накара да се замислят, а ще излеят добре прикривана към вас омраза, раздразнителност и желание за мъст. Вие обаче не им отвръщайте със същото, а само повтаряйте въпроса: “Защо показвате вид на хора, които нямат нищо общо със средния турчин, с мнозинството турци, дори като част от някаква статистическа грешка? Накрая, тъй като и те са хора като нас ще узреят да не се срамуват от себе си, да не се представят за каквито не са и ще престанат да ни продават лъжлив образ на Турция. Това ще бъде момента, в който всички ще сме щастливи да приемем в Европейския съюз една безопасна, неприкрита, полезна за света Турция. Източник magazine2me.com
Категория: Политика
Прочетен: 1082 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.10.2011 19:20
Търсене

За този блог
Автор: ekspertenkolektivz
Категория: Други
Прочетен: 72558
Постинги: 16
Коментари: 57
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2011  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930